Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από την Κυριακή ένας 20χρονος από τη Ρουμανία ο οποίος σε έλεγχο των Αρχών, βρέθηκε να διαθέτει προς πώληση, μπαλόνια με αέριο γέλιου, το οποίο είναι ένα ύπουλο και φτηνό ναρκωτικό
δεικτης χρεους ελλαδος
Σύμφωνα με το ekriti.gr βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 μπαλκόνια με αέριο γέλιου καθώς και 43 αμπούλες.
Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο μια 18χρονη Βρετανίδα που έκανε διακοπές στα Μάλια είχε χάσει τη ζωή της μετά από χρήση «laughing gas».
υπερπόντια μετανάστευση
Η τρέλα των τελευταίων ετών
Η «τρέλα» με το αέριο γέλιου δεν είναι νέα στην Ευρώπη, ωστόσο στην Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς. Παλιότερα κυκλοφορούσε σε μικρές αμπούλες που περιείχαν το αέριο, ενώ τώρα έχουν αντικατασταθεί από μπαλόνια.
τσατνει ντοματας
Μερικές εισπνοές από υποξείδιο του αζώτου προκαλεί μία αυτόματη ευθυμία και γέλιο. Ο «χρήστης», αφού το εισπνεύσει, αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό και η αίσθηση ευχαρίστησης που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.
Τι μπορεί να προκαλέσει το laughing gas
Το υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου έχει γλυκιά μυρωδιά και γεύση που προκαλούν ολιγόλεπτη ευφορία. Είναι συνήθως γνωστό σαν το αέριο του γέλιου επειδή μπορεί να προκαλέσει το αυθόρμητο γέλιο σε μερικούς χρήστες. Είναι ένα άχρωμο και άφλεκτο αέριο, με μια ευχάριστη και ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά. Είναι αναισθητικό και αναλγητικό. Μπορεί να προκαλέσει αναλγησία, ευφορία, ίλιγγο, αλλά και - σε μερικές περιπτώσεις - μικρές παραισθήσεις.
Η εισπνοή του νιτρώδους οξειδίου μπορεί να αναγκάσει τους πνεύμονες να καταρρεύσουν από τα υψηλά επίπεδα πίεσης. Αγοράζεται σε μεταλλικό δοχείο. Στη συνέχεια μεταφέρεται σε ένα μπαλόνι που πρόκειται να εισπνευστεί.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρήση του είναι η έλλειψη οξυγόνου. Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιηθεί σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι ένα αυτοκίνητο ή σε δωμάτιο, μπορεί να προκαλέσει και θάνατο.
Το «αέριο του γέλιου» εξολοθρεύει τη βιταμίνη Β12, γι’ αυτό απαιτείται αναπλήρωσή της με πρωτεϊνούχα τρόφιμα, όπως κρέας, ψάρι, αυγά και τυρί, ή συμπληρώματα για τους vegeterians, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις από την έλλειψή της.
Διαβάστε επίσης:
Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά (κατεύθυνσης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου