Ταυτόχρονα ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε τις κυβερνητικές θέσεις για την ΕΕ, αλλά και το σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο με την ψήφιση της απλής αναλογικής.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά φέρνει στην επιφάνεια μία πολυδιάστατη κρίση, είπε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε ότι πρόκειται για μια κρίση προσανατολισμού της ίδιας της Βρετανίας, κρίση πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και κρίση περιεχομένου της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, της παγκοσμιοποίησης της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, των εκρηκτικών ανισοτήτων και αποκλεισμών.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να λένε ότι θέλουν να αλλάξει η Ευρώπη και την ίδια στιγμή να προωθούν τη διατλαντική συμφωνία για το εμπόριο και τις επενδύσεις ερήμην των λαών, να ανέχονται φορολογικούς παραδείσους και να υποθάλπουν το κοινωνικό ντάμπινγκ και το φορολογικό ανταγωνισμό.
εαπ κατηγορια β 2015
σχολειο δευτερης ευκαιριας προκυρηξη
Δεν μπορούν αν λένε ότι θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη και την ίδια στιγμή να αρνούνται το μοίρασμα της ευθύνης για το προσφυγικό, την αμοιβαιοποίηση του χρέους, την από κοινού ώθηση της ανάπτυξης.
service ξενοδοχείο
Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την γενικότερη οπτική της Αριστεράς στην κρίση αυτή, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η Αριστερά δεν θα κερδίσει αν παρακολουθεί τις εξελίξεις φοβικά και αμυντικά. Πρέπει να βγούμε μπροστά, τόνισε, με τις δυνάμεις και τις ιδέες μας, μπροστά και τολμηρά, χωρίς να περιμένουμε να αλλάξουν πρώτα οι συσχετισμοί, για να δράσουμε, αφού μόνο με τη δική μας παρέμβαση μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Αυτό είναι το μάθημα από τη δική μας πείρα, αυτό μας έδειξε η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «μας ζήτησαν να ξεχάσουμε το πρόγραμμά μας και να ολοκληρώσουμε το αποτυχημένο δεύτερο Μνημόνιο που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αφήσει ημιτελές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εγχώριες και ξένες δυνάμεις μεθόδευσαν τη δημιουργία μιας δημοσιονομικής ασφυξίας, με στόχο την κατάρρευση και της οικονομίας και της κυβέρνησης. Το ομολόγησε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς δημόσια. Δε μας έδωσαν τη δόση των 7 δισ. ευρώ το φθινόπωρο του 2014, είπε ο κ. Σαμαράς, για να μη τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους. Δεν το λέμε εμείς, το είπε ο κ. Σαμαράς. Και όμως λαός και κυβέρνηση αντέξαμε».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέπτυξε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά έπειτα από 6 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να σχεδιάσουμε την έξοδο από την κρίση σε ένα μεσοπρόθεσμο βάθος. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τις ανέπτυξε ο κ. Δραγασάκης είναι:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου