Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από οκτώ παραδοσιακούς ιδιοκτήτες αλλά και τέσσερις κυβερνητικούς αξιωματούχους ψήφισαν ομόφωνα την απαγόρευση της πρόσβασης των ορειβατών στον βράχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας εκπρόσωπος στο Reuters.
αττικο νοσοκομειο διανυκτερευει
Η πολιτιστική του σημασία συνεπάγεται ορισμένους περιορισμούς», υποστήριξε ο πρόεδρος Sammy Wilson σε μια δήλωση του.
κεντρο βαρους ορθογωνιου
κουρεμα χρεων τεβε
Ο βράχος τον 348 μέτρων, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι γνωστός για τις αλλαγές στα χρώματά του σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και του χρόνου, ενώ αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας περίπου 300.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, παρά την απομακρυσμένη και απρόσιτη λόγω της ερήμου τοποθεσίας του, κοντά στην πόλη Άλις Σρινκγς.
Πηγή: REUTERS/David Gray/File photo
Οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες του Ουλουρού, οι Ανανγκού, ζητούν να απαγορευθεί η αναρρίχηση από το 1985, οπότε και το πάρκο πέρασε στα χέρια των αυτοχθόνων.
Πηγή: REUTERS/David Gray/File photo
Το διοικητικό συμβούλιο σε μία δήλωση του το 2010 δεσμεύτηκε πως θα έκλεινε αυτό το «ορειβατικό θέλγητρο», αν το αντίστοιχο ποσοστό των επισκεπτών του έπεφτε κάτω από 20%.
Πηγή: REUTERS/David Gray/File photo
Και πράγματι έτσι έγινε. Με τα δεδομένα να δείχνουν πως τα ποσοστά ήταν ανάλογα με τα όρια που είχαν θέσει αποφάσισαν να προβούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ορειβατών από τα περίπου τρία τέταρτα που είχε σημειωθεί καθ 'όλη τη δεκαετία του '90 έπεσε σε μόλις 16,2% μεταξύ του 2011 και του 2015.
Τα νέα αυτά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 26 Οκτωβρίου 2019, ακριβώς 34 χρόνια μετά την παράδοση της Ουλουρού στους πρωταρχικούς ιδιοκτήτες του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου